خشکبار و آجیل

روش خرید و نگهداری خشکبار و آجیل و مهمترین نکاتی که قبل و بعد از خرید باید رعایت شود

آموزش کامل خرید و نگهداری خشکبار و آجیل

روش خرید و نگهداری آجیل و خشکبار

قبل از توضیح در خصوص روش نگهداری، ابتدا روش خرید آجیل و خشکبار تازه و با کیفیت را با هم بررسی می کنیم.

خرید آجیل و خشکبار

آجیل بو داده بخریم یا آجیل خام؟

اول باید بدانیم که آجیل و خشکبار در اواخر تابستان به عمل می آیند.

یعنی بهترین زمان برای خرید از اوایل پاییز است.

پس خرید آجیل و خشکبار در فصل بهار و اوایل تابستان زیاد منطقی به نظر نمی رسد.

پس از برداشت محصول توسط کشاورزان، دلالان این بازار آجیل و خشکبار خام را بین فروشندگان پخش می کنند.

در ابتدا فروشندگان شروع به فروش خام می کنند.

و با گذشت زمان و با توجه به میزان فروش، کم کم شروع به بو دادن آن، برای افزایش ماندگاری در خارج از یخچال و فریزر (در هوای آزاد) می کنند.

برخی از فروشندگان هم آجیل و خشکبار خام را در یخچال و فریزر نگهداری می کنند تا در هر فصلی امکان فروش آجیل خام را داشته باشند. (البته اگر واقعاً این کار را بکنند)

نگهداری آجیل و خشکبار در فریزر مطمعناً برای فروشنده هزینه های زیادی به بار خواهد آورد. (هزینه برق و یخچال و نگهداری و…)

به همین منظور معمولا خرید آجیل خام پس از گذشت مدتی از فصل برداشت آن (یعنی اواخر تابستان) برای خریدار گرانتر می افتد.

جواب سوال

اگر شرایط نگهداری را رعایت کنید، قطعاً خرید آجیل و خشکبار خام بهتر است و خواص بیشتری دارد.

برای مثال اگر در فصل پاییز اقدام به خرید کردید بلافاصله در فریزر قراردهید. با این کار می توانید مدت نگهداری را از ۶ تا ۹ ماه افزایش دهید.

چرا نباید آجیل بو داده بخریم؟

برای بودادن آجیل از نمک استفاده می شود.

وقتی آجیل با نمک تفت داده می‌شود طعم دیگری پیدا می‌کند و برخی‌ها این طعم را بیشتر دوست دارند اما خوردن نمک بیش از مقدار نیاز روزانه می‌تواند به‌سلامتی لطمه بزند و زمینه‌ساز بروز بیماری‌های قلبی عروقی و فشارخون شود.

آجیل بوداده را باید ظرف چند هفته مصرف کنید زیرا گرما و رطوبت سبب افزایش احتمال رشد قارچ در آن شده و آجیل را فاسد می کند.

چرا نباید آجیل کهنه بخریم؟

در پاسخ به این سوال باید بگوییم که آجیل برای رشد میکروارگانیسم های بیماری زا مخصوصا قارچ ها بستر مناسبی می باشند.

میزان آلودگی با قارچ ها در آجیل تازه کمتر است پس بهتر است آجیل تازه خریداری کنید.

برای تشخیص آجیل تازه به چه نکاتی توجه کنیم؟

اولین قدم رنگ و طعم آجیل است.

(البته اگر با توجه به قیمت های جدید امکان تست داشته باشید😁)

رنگ نخورید

معمولا برای جذابتر نشان دادن آجیل آنها را رنگ می کنند.

این کار بیشتر روی آجیل های کهنه تر برای ترغیب به خرید انجام می شود.

این رنگ ها و براق کننده ها که خوراکی هم نیستند با مصرف آجیل و خشکبار رنگ شده کم کم در بدن انباشته می شود و مشکلات جدی برای سلامتی عمومی بدن به خصوص کبد به وجود می آورد و دور از جان سبب بروز سرطان می شود.

فروشگاه اینترنتی المارت تضمین می کند که به هیچ وجه از این دست کارها برای فروش بیشتر انجام نخواهد داد و سلامتی شما در اولویت ما است.

چند نکته هنگام خرید

  • از خرید آجیل براق و پررنگ اجتناب کنید.
  • با یک دستمال مرطوب روی آجیل بکشید و اگر دستمال رنگ گرفت آن را نخرید.
  • تا حد امکان مغز آجیل نخرید زیرا در مجاورت با هوا زودتر فاسد می شود.
  • پسته های خیلی خندان نخرید.
    • زیرا برای اینکه این پسته ها خندان شوند، فروشندگان آنها را در ظرف های آب جوش و سپس در آب سرد قرار می دهند. این شوک حرارتی، کیفیت پسته را پایین می آورد و موجب نم کشیدن پسته و فاسد شدن آن می شود.
  • مغز گردو به علت رشد کپک ها و قارچ ها است که سیاه می شود و همچنین روغن موجود در مغز گردو به علت کهنگی، تغییر حالت داده و طعم نامطبوع مانند طعم صابون پیدا می کند، پس باید از خرید آن خودداری کرد.
  • از خرید مغزهایی مثل بادام و گردو و… که پوست آنها سوراخ است خودداری کنید. (این سوراخ ها ممکن است لارو حشرات باشد)
  • در هنگام خرید دقت کنید که آجیل ها دو جور نباشند (ممکن است محصولات کهنه با تازه ترکیب شده و فروخته شود)
  • هرگز از فروشندگانی که نمی شناسید و یا از سایت هایی که مجوزهای لازم برای فروش را ندارند خرید نکنید.
  • آجیل و خشکبار دارای چربی هستند و حرارت و نور باعث آسیب زدن به چربی آجیل ها و تغییر عطر و طعم آنها می شود پس آجیل ها را در مقابل حرارت و نور آفتاب قرار ندهید و یا از خشکبارها و یا آجیل هایی که در معرض مستقیم نور آفتاب هستند خرید نکنید.

نگهداری آجیل و خشکبار

سه نکته مهم در نگهداری انواع خشکبار و آجیل در منزل:

  1. پس از خرید انواع خشکبار و آجیل، اولین کاری که باید بکنید این است که آنها را درون ظرف های دربسته و غیر قابل نفوذ بگذارید و درون یخچال قرار دهید.
    • خشکبار و آجیل به سرعت سایر بوهای موجود در یخچال را به خود می گیرند، پس رعایت نکته فوق ضروری است که حتما ظروف دربسته و غیر قابل نفوذ برای نگهداری انتخاب کنید.
    • با این کار مدت نگهداری را می توانید تا 3 ماه افزایش دهید.
    • اما اگر قصد دارید بیشتر از اینها، آجیل و خشکبار خود را نگهداری کنید حتما باید آنها را در فریزر قرار دهید.
  2. گردو و بادام زمینی نسبت به مغزهای دیگر سریع تر فاسد می شود. در حالی که بادام درختی و بادام هندی ماندگاری بیشتری دارد.
  3. مغزهای بدون پوست نسبت به مغزهای با پوست سریع تر فاسد می شود.
    • اگر خشکبار و آجیل شما با پوست هستند (مثل گردو و بادام) سعی کنید تا زمان مصرف پوست آنها را جدا نکنید.

بیشتر بدانید

  • خشکبار و آجیل بستر مناسبی برای رشد میکروارگانیسم های بیماری‌زا به‌خصوص قارچ‌هاست.
  • بنابراین آجیل را باید حتی‌الامکان هرچه تازه‌تر مصرف کنیم.
  • وقتی نگهداری آجیل طولانی‌تر می‌شود امکان رشد قارچ‌ها در آن افزایش پیدا می‌کند.
  • هرچقدر آجیل تازه‌تر باشد میزان آلودگی‌اش با قارچ‌ها کمتر است. (به‌ویژه قارچ مولد «آفلاتوکسین» که به‌شدت بیماری‌زاست و می‌تواند زمینه‌ساز بروز بدخیمی‌ها شود.)
  • به همین دلیل است که آجیل‌های وارداتی انتخاب مناسبی برای خرید نیستند.
  • زیرا از زمان تولید تا رسیدن به دست مشتری فرآیند طولانی‌تری را طی می‌کنند و احتمال رشد میکروب‌ها، باکتری‌ها و قارچ‌ها را بیشتر می کنند.
    • از طرف دیگر اغلب آجیل‌های وارداتی نمک بسیار بالایی دارند و شامل همان گروه آجیل‌های بوداده می‌شوند.

 

خشکبار و آجیل مصرفی خود را از کجا بخریم؟

فروشگاه اینترنتی الـ مارت با حفظ تمام پروتکل های بهداشتی و روش انبارداری مدرن همیشه سعی برآن داشته تا آجیل و خشکبار مصرفی شمارا با بهترین کیفیت و با حذف واسطه به دست شما برساند.

پس با خیالی راحت در خصوص:

  1. نوع آجیل و خشکبار خریداری شده
  2. تضمین بهترین قیمت با توجه به کیفیت
  3. رعایت پروتکل های بهداشتی
  4. انبار داری و سردخانه های مدرن و روزآمد
  5. پرداخت امن با داشتن مجوزهای لازم
  6. ارسال سریع و تحویل درب منزل یا محل کار یا…

از فروشگاه اینترنتی الـ مارت خرید کنید. 🛒

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *